FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O protupožarnoj zaštiti

TROGIR/DIVULJE, 27. listopada 2004. (Hina) - Zapovjednik 4. korpusaHV-a brigadni general Mate Obradović, koji zapovijeda vojnimprotupožarnim snagama, izrazio je zadovoljstvo rezultatimaprotupožarne zaštite tijekom ovogodišnje požarne sezone jer nijezabilježen niti jedan požar katastrofalnih razmjera, a i štete su 50puta manje nego lani.
TROGIR/DIVULJE, 27. listopada 2004. (Hina) - Zapovjednik 4. korpusa HV-a brigadni general Mate Obradović, koji zapovijeda vojnim protupožarnim snagama, izrazio je zadovoljstvo rezultatima protupožarne zaštite tijekom ovogodišnje požarne sezone jer nije zabilježen niti jedan požar katastrofalnih razmjera, a i štete su 50 puta manje nego lani.

U Divuljama kod Trogira danas je održan sastanak na kojemu je analizirana protupožarna sezona i rezultati djelovanja, na kojemu su sudjelovali svi županijski vatrogasni zapovjednici te zapovjednici namjenskih postrojba Hrvatske vojske i zrakoplovstva koje sudjeluju u protupožarnoij zaštiti, o čemu su novinari izviješteni na konferenciji za novinare.

U ovogodišnjoj požarnoj sezoni na priobalju su izbila 174 požara u kojima je izgorjelo gotovo 4200 hektara površine, naglasio je Obradović, no većina je na vrijeme zaustavljena, uporabom svih raspoloživih sredstava i snaga u samom začetku, odnosno odmah nakon izbijanja vatre.

Zadovoljavajuće je i stanje opreme kojom raspolažu hrvatske vatrogasne postrojbe bilo civilne ili vojne, ocijenio je zapovjednik Obradović. Hrvatska raspolaže s četiri protupožarna zrakoplova kanadera, što ipak nije dovoljno za zaštitu cjelokupnog priobalja, budući da je, prema procjenama stručnjaka, optimalan broj od šest takvih ili sličnih zrakoplova.

Na novinarski upit o najavama da će se Vlada odlučiti za nabavu dvaju ruskih protupožarnih zrakoplova tipa "Berijev", kao nadoknadu za kliringški dug, odgovorio je kako bi time bile pokrivene naše potrebe, no da on kao vojnik o tome ne odlučuje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙