FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol "Mediji i lokalna samouprava"

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Dijalog medija i lokalnesamouprave prijeko je potreban za učinkovitost vlasti, ali i zaupoznavanje građana s idejom da je ona u prvom redu njihov servis,istaknuto je na današnjem okruglom stolu "Mediji i lokalnasamouprava".
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Dijalog medija i lokalne samouprave prijeko je potreban za učinkovitost vlasti, ali i za upoznavanje građana s idejom da je ona u prvom redu njihov servis, istaknuto je na današnjem okruglom stolu "Mediji i lokalna samouprava".

Okrugli stol je održan u Novinarskom domu u organizaciji USAID-ovog Projekta reforme lokalne samouprave, a uz predstavnike organizatora u raspravi su sudjelovali novinari i predstavnici lokalne samouprave.

Direktor Projekta Maris Mikelsons istaknuo je da prema rezultatima nedavno provedene ankete 80 posto građana ne zna što je lokalna samouprava i čime se bavi.

Po riječima direktora BBC-a Hrvatska Davora Glavaša, tri četvrtine svjetskog tržišta informacija odnosi se na lokalne medije, dok su lokalne teme najzastupljenije. To pokazuje važnost lokalnih informacija koje u Hrvatskoj još uvijek nisu toliko izražene, kazao je.

Kao uspješan primjer lokalnog medija naveo je dnevnik Glas Istre, koji je najprodavaniji list u toj regiji jer gotovo isključivo obrađuje teme koje se tiču regionalnih čitatelja.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Ivan Bešlić istaknuo je da dva najveća lokalna medijima u tom gradu pišu isključivo o stvarima koje su negativne jer su njihovi vlasnici politički suparnici stranaka koje formiraju gradsku vlast. Dodao je i da veliki problem predstavlja nedorečenost naših propisa koji ne preciziraju što je u nadležnosti države, a što grada ili županije.

Gradonačelnik Crikvenice Ivica Malatestinić spomenuo je primjer da darovi vredniji od 500 kuna koje dobije lokalna samouprava postaju vlasništvo države, dok ih lokalna samouprava može samo koristiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙