FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo kulture - nastupni posjet čileanskoga veleposlanika

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićprimio je danas u nastupni posjet Manuela Atria, čileanskogveleposlanika u Hrvatskoj.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić primio je danas u nastupni posjet Manuela Atria, čileanskog veleposlanika u Hrvatskoj.

Veleposlanik Atria je zamolio hrvatskog ministra da otvori "Putujuću izložbu suvremenih čileanskih umjetnika" u Klovićevim dvorima 2. prosinca.

Bit će to i europska premijera izložbe djela starijih i mladih čileanskih kipara i slikara, koja će osim u Hrvatskoj biti postavljena i u drugim državama, priopćilo je Ministarstvo kulture koje taj projekt, kako se napominje, podupire u okviru kulturne razmjene s Čileom.

Veleposlanik je istaknuo da je potrebna što življa kulturna i gospodarska suradnja dviju država, posebno stoga što u Čileu živi velik broj Hrvata. Kultura je pravo sredstvo boljeg upoznavanja ljudi, istaknuo je i dodao: "Osjećam veliku zahvalnost prema hrvatskom narodu koji naraštajima živi i sudjeluje u sveukupnu razvoju Čilea."

Ministar Biškupić je, zahvalivši na pozivu, istaknuo kako se u Hrvatskoj različitim programima prati čileanska umjetnost. Izrazio je želju za jačim predstavljanjem Čilea u Hrvatskoj, ali i Hrvatske u Čileu, čemu pridonosi i izložba "Hrvatska umjetnost u Splitu u Marulićevo doba", koja se u studenom otvara u Puenta Arenasu.

Ministar je podsjetio i na mogućnost postavljanja velike izložbe hrvatske tradicijske kulture u Čileu, Argentini i još nekim južnoameričkim zemljama.

To će se moći potanje definirati potpisivanjem ugovora o kulturnoj suradnji, za koji će Hrvatska pripremiti polazni tekst, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙