FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Royal Dutch/Shell predlaže udruživanje u jedinstvenu tvrtku

LONDON, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Naftni div RoyalDutch/Shell objavio je da će spojiti svoje nizozemske i britanskeholding kompanije, dok pokušava riješiti propuste koji su doveli došokantnog snižavanja dokazanih rezervi nafte početkom godine.
LONDON, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Naftni div Royal Dutch/Shell objavio je da će spojiti svoje nizozemske i britanske holding kompanije, dok pokušava riješiti propuste koji su doveli do šokantnog snižavanja dokazanih rezervi nafte početkom godine.

Ta je treća najveća svjetska naftna kompanija objavila i da je započela pregledavati rezerve u visini dodatnih 900 milijuna barela nafte i plina nakon sveobuhvatne revizije, potaknuvši strahove od mogućih daljnjih snižavanja rezervi.

Najava udruživanja uslijedila je nakon pritisaka nekih ulagača koji su kritizirali dvo-čelnu strukturu za nedovoljnu transparentnost i pouzdanost te doprinošenje skandalu koji je izbio u siječnju, kada je tvrtka objavila da je uknjižila za petinu više rezerve nafte i plina.

Shell je trenutno u 60-postotnom vlasništvu Royal Dutch Petroleum Company i u 40-postotnom Shell Transport and Trading Company.

Pojedini analitičari drže da je takva struktura također priječila Shell od donošenja strateških odluka, poput sporazuma o golemim preuzimanjima koje su posljednjih godina poduzimali njegovi glavni rivali British Petroleum (BP) i Exxon Mobil.

Po podacima tvrtke o rezultatima poslovanja u trećem ovogodišnjem tromjesečju, neto dobit iznosila je nešto iznad 4,4 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙