FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FISCHER ZAVRŠIO POSJET HRVATSKOJ

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Austrijski predsjednik HeinzFischer završio je u srijedu svoj radni posjet Hrvatskoj nakonsastanka s predsjednikom hrvatskoga sabora Vladimirom Šeksom s kojimje razmijenio mišljenja i iskustva u pogledu pristupa Europskoj uniji,osobito s obzirom na ulogu hrvatskoga parlamenta u pregovaračkomprocesu, priopćeno je u srijedu iz Sabora.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Austrijski predsjednik Heinz Fischer završio je u srijedu svoj radni posjet Hrvatskoj nakon sastanka s predsjednikom hrvatskoga sabora Vladimirom Šeksom s kojim je razmijenio mišljenja i iskustva u pogledu pristupa Europskoj uniji, osobito s obzirom na ulogu hrvatskoga parlamenta u pregovaračkom procesu, priopćeno je u srijedu iz Sabora.

Prema priopćenju, Šeks je istaknuo da je Sabor još u prethodnom sazivu jednoglasno usvojio političku platformu kojom se pruža potpora članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Predsjednik Sabora pohvalio je ukupne bilateralne odnose Hrvatske i Austrije koje karakterizira visoki stupanj partnerstva.

Austrijski predsjednik Heinz Fischer koji je 12 godina predsjedao zastupničkim domom austrijskog parlamenta u srijedu je izrazio uvjerenje da je državi poput Hrvatske mjesto u Europi dodavši da je sazrelo vrijeme da se utvrdi datum početka pregovora što je moguće ranije u 2005. godini. Ukazao je na nužnost promjena u strukturi EU-a s obzirom na nedavno proširenje. Zato je važno potpisivanje Ustava EU 29. listopada u Rimu kao i njegova kasnija ratifikacija u državama članicama. Austrija će sigurno biti među prvim državama koje će ratificirati europski ustav, istaknuo je austrijski predsjednik.

Nakon susreta s Vladimirom Šeksom ,austrijski je predsjednik Fischer otputovao iz Hrvatske. Na svečanom ispraćaju bio je i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Tijekom posjeta Zagrebu, Fischer je razgovarao i s premijerom Ivom Sanaderom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙