FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO POSJET AUSTRIJSKOG PREDSJEDNIKA HRVATSKOJ

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Ceremonijom svečanog dočeka uUredu Predsjednika u srijedu je počeo jednodnevni posjet predsjednikaRepublike Austrije Heinza Fischera Hrvatskoj.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Ceremonijom svečanog dočeka u Uredu Predsjednika u srijedu je počeo jednodnevni posjet predsjednika Republike Austrije Heinza Fischera Hrvatskoj.

Nakon dočeka odmah će uslijediti službeni razgovori izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Austrije na čelu s predsjednicima Fischerom i Stjepanom Mesićem nakon čega je predviđena zajednička izjava za novinare.

U prvom posjetu Republici Hrvatskoj u svojstvu saveznog predsjednika Fischer će se susresti s najvišim hrvatskim dužnosnicima jer će poslije podne razgovarati s premijerom Ivom Sanaderom i predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom.

Očekuje se da će teme razgovora biti daljnji razvitak sveukupnih bilateralnih odnosa, stanje u regiji i proces uključivanja Hrvatske u EU.

Mesić i Fischer već su se sastali u svibnju na sastanku predsjednika srednje i istočne Europe u Mamai u Rumunjskoj. Austriju su na tom summitu predstavljali stari i novi predsjednik Thomas Klestil i Heinz Fischer. Hrvatski je predsjednik tada izrazio zadovoljstvo svojom dotadašnjom suradnjom s Klestilom i izrazio uvjerenje da će se takva suradnja nastaviti i s novim austrijskim predsjednikom.

Heinz Fischer (65) izabran je 25. travnja za predsjednika Austrije. Prisegnuo je 8. srpnja i tako naslijedio Klestila koji je preminuo samo dva dana prije nego što mu je trebao predati dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙