FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

300 specijalaca čuva izraelskog predsjednika u Austriji

BEČ, 20. listopada 2004. (Hina) - Izraelskog predsjednika Moshe Katsava(59), koji se od utorka do petka nalazi u službenom posjetu Austriji,čuva, uz njegove djelatnike sigurnosti, i 300 specijalaca, pripadnikaaustrijske specijalne policije COBRE, objavili su u srijedu austrijskimediji.
BEČ, 20. listopada 2004. (Hina) - Izraelskog predsjednika Moshe Katsava (59), koji se od utorka do petka nalazi u službenom posjetu Austriji, čuva, uz njegove djelatnike sigurnosti, i 300 specijalaca, pripadnika austrijske specijalne policije COBRE, objavili su u srijedu austrijski mediji.

Katzav, koji boravi u prvom službenom posjetu jednog izraelskog predsjednika Austriji u povijesti obiju država, posjetit će tijekom poslijepodneva, zajedno s austrijskim saveznim predsjednikom Heinzom Fischerom, Mathauzen, nekadašnji zloglasni nacistički koncentracijski logor u kojem je umoreno oko 100.000 ljudi, među kojima veliki broj Židova.

U središtu razgovora izraelskog predsjednika Katsava i njegovog austrijskog kolege Fischera bili su sukob na Bliskom istoku, antisemitizam u Europi te gospodarski odnosi između Izraela i Austrije.

Izrael je tek prošlog srpnja poslao ponovno svog veleposlanika u Beč nakon tri i pol godine prekida, do kojega je došlo kada su izraelski diplomati 2000. godine, iz prosvjeda protiv austrijske koalicijske savezne vlade u koju je tada ušla desničarska Slobodarska stranka (FPOe), napustili Austriju.

Analitičari smatraju da je ovaj posjet važan korak k unapređenju suradnje dviju zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙