FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"PICASSO I NJEGOVO DOBA" ILI UTJECAJ MAJSTORA NA SUVREMENIKE

RIM, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Velika izložba pod naslovom"Picasso i njegovo doba", koja se u subotu otvara u palači Ruspoli uRimu, trebala bi ukazati na utjecaj španjolskog slikara na umjetnost20. stoljeća.
RIM, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Velika izložba pod naslovom "Picasso i njegovo doba", koja se u subotu otvara u palači Ruspoli u Rimu, trebala bi ukazati na utjecaj španjolskog slikara na umjetnost 20. stoljeća.

Trideset i šet slika izloženih u palači Ruspoli, od kojih osam Picassovih platna, posuđeno je iz američkih muzeja kojima su ih dali kolekcionari "u želji da ih podijele sa što većim brojem štovatelja", istaknuo je španjolski povjerenik izložbe Pepe Karmel.

"Ta se izložba može tumačiti kao razgovor Picassa i Fernanda Legera, Alberta Gleizesa i Jacksona Polocka", dodao je stručnjak, profesor na sveučilištu New York.

Picasso inspirira u Americi umjetnike poput Morgana Russella ("Studija prema Picassovim trima ženama", 1911.) i Charlesa Demutha ("Aucassin i Nicolette", 1921.) te u Europi Alberta Gleizesa ("Krajolik", 1913.).

Izložba je podijeljena u tri dijela - "kristalni kubizam", "klasični modernizam" i "od nadrealizma do apstraktnog ekspresionizma".

Izložba ostaje otvorena do 8. siječnja 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙