FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival "Književnost uživo" počinje 5. studenoga

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Festival "Literature live festival- Književnost uživo" koji organizira Društvo hrvatskih pisaca iHrvatski PEN centar održat će se od 5. do 9. studenoga u Zagrebu.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Festival "Literature live festival - Književnost uživo" koji organizira Društvo hrvatskih pisaca i Hrvatski PEN centar održat će se od 5. do 9. studenoga u Zagrebu.

Na njemu će nastupiti tridesetak inozemnih književnika, među kojima, Robert Dickson, Louis Dubost, Herta Mueler, Francine Prose, Jo Shapcott, Peter Waterhouse i Peter Waterhouse, izjavila je danas na tiskovnoj konferenciji u zagrebačkoj knjižari Profil koordinatorica festivala Sibila Petlevska.

Na festivalu će nastupiti samo strani autori kako bi se naša publika upoznala s međunarodnom produkcijom, napomenula je i dodala kako će neki naši autori koji se od prije poznaju s tim autorima voditi pred publikom razgovor u obliku stanovitih televizijskih talk-showa.

Predsjednik Društva hrvatskih pisaca Velimir Visković je podsjetio kako je održavanje takvoga književnoga festivala potaknuto na izdisaju naraštaja fak-književnika.

Nakladnik Nenad Popović požalio se da za razliku od političkih stranaka koje plaćamo, za tako važan festival Grad Zagreb i Ministarstvo kulture nemaju novaca.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙