FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDIJA TESTIRALA PROJEKTIL KRATKOG DOMETA

NEW DELHI, 27. listopada 2004. (Hina) - Indija je u srijedu testiralapomorsku verziju raketnog projektila kratkog dometa Prithvi, koji moženositi i nuklearnu bojevu glavu, priopćili su dužnosnici ministarstvaobrane.
NEW DELHI, 27. listopada 2004. (Hina) - Indija je u srijedu testirala pomorsku verziju raketnog projektila kratkog dometa Prithvi, koji može nositi i nuklearnu bojevu glavu, priopćili su dužnosnici ministarstva obrane.

Prithvi III, balistički projektil zemlja-zemlja, ima domet od 250-300 kilometara a ispaljen je s lansirnog mjesta na obali Bengalskog zaljeva, izviješćuje novinska agencija Press Trust of India (PTI). Pomorska verzija projektila znači da se Prithvi III može lansirati s broda ili podmornice.

Do novog testiranja balističkog projektila uslijedilo je nakon što je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf predložio Indiji da dvije zemlje, glede riješavanja problema Kašmira, konačno izađu iz slijepe ulice u kojoj se nalaze već desetljećima, predloživši da status Kašmira ostane nepromijenjen ali da se iz spornog područja povuku vojne snage. Indija je suzdržano dočekala taj prijedlog.

Obje zemlje su 1998. izvršile podzemne nuklearne probe i razvijaju raketne projektile koji mogu nositi nuklearne bojeve glave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙