FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CRVENI KRIŽ: DARFUR SUOČEN S NESTAŠICOM HRANE BEZ PRESEDANA

KARTUM , 19. listopada 2004. (Hina/dpa) - Stanovništvo Darfurasuočeno je s "krizom bez presedana" kada je riječ o nestašici hrane,izvijestio je u utorak Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC),dodajući kako je situacija u kojoj se sada nalaze stanovnici Darfuragora nego u posljednjih 20 godina.
KARTUM , 19. listopada 2004. (Hina/dpa) - Stanovništvo Darfura suočeno je s "krizom bez presedana" kada je riječ o nestašici hrane, izvijestio je u utorak Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC), dodajući kako je situacija u kojoj se sada nalaze stanovnici Darfura gora nego u posljednjih 20 godina.

"Kombinacija dvaju čimbenika, nesigurnog stanja u pokrajini i nedostatka hrane, dovela je do toga da je kriza gora nego 80-tih i 90-tih", rekla je u utorak glasnogovornica ICRC-a Virginia de la Guardia za agenciju dpa.

Crveni križ informacije temelji na podacima o dopremi pomoći u hrani u Darfur tijekom mjeseca rujna. De la Guardia je također kazala da zbog nesigurne situacije u pokrajini mnogi poljoprivrednici neće uspjeti obaviti svoje uobičajene poljoprivredne poslove. Oni su uspjeli zasaditi tek trećinu uobičajenih poljoprivrednih kultura.

Nedostatna proizvodnja hrane prisilila je mnoge obitelji na prikupljanje samoniklih biljaka i na lov. Na taj su način još izloženiji napadima militanata, rekla je De la Guardia.

Od početka sukoba u Darfuru 2003., prema podacima UN-a je, od gladi, bolesti ili u nasilju, umrlo oko 70.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙