FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trogir - skup Južnoslavenske konferencije Reda manje braće

TROGIR, 26. listopada 2004. (Hina) - U hotelu Medena kod Trogirasvečano je večeras otvoren susret mladih franjevaca iz Hrvatske,Slovenije te Bosne i Hercegovine, pod nazivom "Vi ste prijateljimoji", u organizaciji Južnoslavenske konferencije provincijalnihministara Reda manje braće.
TROGIR, 26. listopada 2004. (Hina) - U hotelu Medena kod Trogira svečano je večeras otvoren susret mladih franjevaca iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, pod nazivom "Vi ste prijatelji moji", u organizaciji Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara Reda manje braće.

Stotinjak mladih franjevaca na početku je pozdravio generalni ministar franjevačkog reda fra Jose Carballa, koji je naglasio kako je zadovoljan i sretan što na skupu vidi toliko mlade braće.

I predsjednik Južnoslavenske konferencije fra Bernandin Škunca, koji je otvorio skup, izrazio je zadovoljstvo što u franjevačkim redovima vidi mlade ljude iz 11 naraštaja, zavjetovane od 1994. do ove godine, pune duha i hrabrosti te svjesnih velikog značenja tog zavjeta, koji će, kako je rekao, nastaviti tamo gdje je Sveti Franjo, osnivač Reda, stao.

Cilj je susreta mladu braću očvrsnuti u bitnim elementima franjevačkog redovničkog poziva i potaknuti ih na otvorenost novosti kršćanskog i franjevačkog života, kazao je organizator skupa fra Ivica Jagodić. O tome će im idućih dana upute dati generalni ministar s kojim će razgovarati o svim važnim pitanjima svojega poziva i poslanja s obzirom na teška, burna i neizvjesna vremena početka 21. stoljeća u kojima žive i navješćuju vjeru.

Osobita pozornost bit će posvećena učvršćivanju i razvijanju bratskih odnosa koji, kako je rečeno, oživljuju i obnavljaju duh vjere te podržavaju nadu. Veliku ulogu u tome imat će i svojevrstan program osobne pratnje koji će predstaviti fra Jose Carballa. Riječ je o tome da svaki mladi brat u početnim godinama redovničkog života dobije starijeg, koji ga prati i pomaže mu u duhovnom pogledu.

Idućih dana sudionicima skupa obratit će se i splitsko - makarski nadbiskup Marin Barišić, generalni vicetajnik za formaciju i studije Reda manje braće fra Alojzy Warot i drugi visoki dužnosnici Reda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙