FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEW YORK TIMES PODRŽAO KERRYJA

WASHINGTON, 17. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Jedan odnajutjecajnijih američkih dnevnika New York Times u nedjelju jepodržao predsjedničkog kandidata demokratske stranke Johna Kerryja,ocijenivši ga potencijalno "odličnim predsjednikom".
WASHINGTON, 17. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Jedan od najutjecajnijih američkih dnevnika New York Times u nedjelju je podržao predsjedničkog kandidata demokratske stranke Johna Kerryja, ocijenivši ga potencijalno "odličnim predsjednikom".

Samo 16 dana prije izbora, koji će se održati 2. studenoga, Kerry je u nedjelju dobio potporu 27 dnevnih listova, a sadašnjem predsjedniku Georgeu Bushu potporu je dalo njih devet, objavio je dnevnik Editor&Publisher, koji prati novinsku industriju.

Na svojoj internetskoj stranici taj je dnevnik rekao kako zasad ukupno Kerryja podržavaju 42, a Busha 22 američka dnevna lista.

"Mislimo da će našoj zemlji biti bolje s Kerryjem kao predsjednikom", kaže NYT u svojem uvodniku, u kojem se Bushov predsjednički mandat ocjenjuje "katastrofalnim" i optužuje ga se za "predaju vlade radikalnoj desnici".

"Impresioniralo nas je Kerryjevo široko znanje i jasno razmišljanje. On želi ponovno procijeniti odluke kad se promijene uvjeti", stoji u članku NYT.

Kerry "ima kvalitete koje bi mogle biti temeljem za velikog predsjednika, a ne samo skromno poboljšanje na tom položaju", kaže dnevnik. "Posebno se ističe kao čovjek snažnog moralnog integriteta".

Od važnijih američkih listova, uz NYT, Kerryja su podržali Boston Globe, Miami Herald i Kansas City Star, a Busha Chicago Tribune i Dallas Morning News.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙