FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZ MASOVNE GROBNICE KOD ZVORNIKA EKSHUMIRANA 94 TIJELA

SARAJEVO,26. listopada(Hina) - Iz masovne grobnice kod sela Snagovo ublizini Zvornika u istočnoj Bosni ekshumirani su posmrtni ostaci 55osoba i dijelovi tijela još 39 osoba, izjavio je u utorak MuratHurtić, voditelj tima forenzičkih stručnjaka koji su proteklih sedamdana obavljali iskapanja na ovom području.
SARAJEVO,26. listopada(Hina) - Iz masovne grobnice kod sela Snagovo u blizini Zvornika u istočnoj Bosni ekshumirani su posmrtni ostaci 55 osoba i dijelovi tijela još 39 osoba, izjavio je u utorak Murat Hurtić, voditelj tima forenzičkih stručnjaka koji su proteklih sedam dana obavljali iskapanja na ovom području.

Kako su prenijeli lokalni mediji, Hurtić je potvrdio da je postupak ekshumacije na ovom mjestu sada završen, a pronađeni dokumenti potvrđuju kako su kod Snagova pokopani Bošnjaci koji se vode kao nestali od pada Srebrenice u ruke bosanskih Srba u srpnju 1995. godine.

Hurtić je objasnio kako su na nekim tijelima bili vidljivi tragovi zavezanih ruku i poveza preko glave kao i ozljede nastale vatrenim oružjem, što ukazuje da su žrtve ubijene nakon zarobljavanja.

Grobnica kod Snagova je tzv. sekundarna, što znači da su u nju naknadno premještana tijela osoba ubijenih i prvobitno pokopanih na nekom drugom mjestu.

Takva prekapanja grobova vlasti bosanskih Srba organizirale su nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma u pokušaju prikrivanja tragova zločina počinjenih tijekom rata u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙