FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠILA BERBA JABUKA U VRLIČKOM KRAJU

VRLIKA, 26. listopada 2004. (Hina) - Završila je berba jabuka navrličkom području, na kojem je voćarstvo jedna od glavnih gospodarskihgrana, s 20.000 stabala jabuka zasađenih u poratnom razdoblju.
VRLIKA, 26. listopada 2004. (Hina) - Završila je berba jabuka na vrličkom području, na kojem je voćarstvo jedna od glavnih gospodarskih grana, s 20.000 stabala jabuka zasađenih u poratnom razdoblju.

Prinos je nešto slabiji nego prijašnjih godina, ali je kakvoća vrličkih jabuka izvanredna. Ukupno je ubrano oko 200 tona, od kojih je polovica završila na tržištu, a polovica uskladištena u zajedničkoj hladnjači izgrađenoj prošle godine.

Na vrličkom području nastavlja se sadnja jabuka i drugih voćnih sorata te vinove loze, pa je ove godine zasađeno 6000 novih stabala, uglavnom jabuka i nešto drugih voćnih vrsta, a tolik je plan i za sljedeće razdoblje.

Grad Vrlika i Splitsko-dalmatinska županija osigurali su voćarima po 200.000 kuna, s tim da voćari plaćaju trećinu cijene sadnice, a voćari koji voćnjake ili vinograde podižu na više od pola hektara zemlje imaju pravo i na državni poticaj od 30.000 kuna za hektar.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙