FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Otvorena III. županijska izložba jabuka

ĐAKOVO, 1. listopada 2004. (Hina) - U Đakovu je danas otvorena III.županijska izložba jabuka i jabučnih proizvoda "Jabučini dani 2004."koja je okupila 33 proizvođača iz Osječko-baranjske i susjednihžupanija, među kojima i nekoliko voćarskih udruga i poljoprivrednihškola.
ĐAKOVO, 1. listopada 2004. (Hina) - U Đakovu je danas otvorena III. županijska izložba jabuka i jabučnih proizvoda "Jabučini dani 2004." koja je okupila 33 proizvođača iz Osječko-baranjske i susjednih županija, među kojima i nekoliko voćarskih udruga i poljoprivrednih škola.

Dvodnevni "Jabučini dani" svojevrstan su presjek tog dijela voćarske proizvodnje i sortimenta. Voćari su uz danas zastupljene unosne sorte jabuka, poput zlatnog delišesa, jonagolda, glostera, idareda i drugih, predstavili i stare sorte tog voća, poput ovčjeg nosa, božićnice, dugare, ljepocvjetke i drugih. Osim voća sudionici su predstavili i širok izbor jabučnih proizvoda, poput rakija, sokova, pekmeza, meda, kolača i drugih.

Voditeljica županijske službe Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu Draženka Gutzmirtl istaknula je kako je pred strukom i proizvođačima provedba Operativnog programa podizanja novih trajnih nasada, po kojem bi se u Hrvatskoj podiglo 15.000 hektara novih voćnjaka i 13.000 hektara vinograda.

Otvarajući izložbu osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, istaknuo je kako se Županija 2004. snažnije okrenula poljoprivredi, poglavito voćarstvu, svjesna važnosti novih trajnih nasada, izgradnje ULO-hladnjače, ali i burze robe, studija koje se izrađuje.

Izložbu su priredili Udruga Voćar-Đakovština, grad Đakovo, Osječko-baranjska županija i Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu (HZPSS).

(Hina) xsžup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙