FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSAM INDONEZIJSKIH SELA POGOĐENO PTIČJOM GRIPOM

DŽAKARTA, 26. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tisuće komada peradiuginulo je zadnjih tjedana od ptičje gripe u osam sela na zapaduindonezijskoga glavnog otoka Jave pa su počela cijepljenja, objavilesu u utorak vlasti.
DŽAKARTA, 26. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tisuće komada peradi uginulo je zadnjih tjedana od ptičje gripe u osam sela na zapadu indonezijskoga glavnog otoka Jave pa su počela cijepljenja, objavile su u utorak vlasti.

Otkad se prije godinu dana ta bolest pojavila, na velikom se arhipelagu događaju sporadična izbijanja ptičje gripe. Otok Java najteže je pogođen, ali vlasti su tvrdile da je bolest ipak pod kontrolom.

"Nalazi su pokazali da je perad uginula od ptičje gripe", rekao je Cahyan Sofyan, okružni čelnik uprave za stočarstvo u Pandeglangu u pokrajini Banten.

Prema Sofyanovim riječima, u zadnjih mjeseca dana uginulo je gotovo 12 tisuća komada peradi, sve u osam sela na malim peradarskim farmama..

Dodao je da su širenje bolesti možda izazvali seljaci koji su lešine uginulih životinja bacali u rijeku.

Indonezijske vlasti tvrde da je ptičja gripa endemska bolest te da će biti potrebno još najmanje tri godine za se u potpunosti iskorijeni virusni soj H5N1 koji je izazivao bolest u drugim zemljama regije i doveo do smrti 32 ljudi i milijuna komada peradi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙