FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPREDSJEDNICA EK NADA SE DA ĆE CASTRO UMRIJETI ŠTO PRIJE

MADRID, 22. listopada 2004. (Hina/dpa) - Loyola de Palacio, španjolskapotpredsjednica Europske komisije, izjavila je kako se nada da ćekubanski predsjednik Fidel Castro umrijeti što prije, prenio je upetak španjolski tisak.
MADRID, 22. listopada 2004. (Hina/dpa) - Loyola de Palacio, španjolska potpredsjednica Europske komisije, izjavila je kako se nada da će kubanski predsjednik Fidel Castro umrijeti što prije, prenio je u petak španjolski tisak.

"Nadam se da će jednog dana umrijeti i da ću ja to doživjeti", rekla je povjerenica za promet i energetiku španjolskim novinarima u Bruxellesu.

De Palacio je to izjavila u četvrtak nakon što je 78-godišnji kubanski predsjednik dan ranije pao i slomio koljeno i ruku.

"Svi se nadamo da će umrijeti što prije. Ne tvrdim da bi ga trebalo ubiti, već da bi trebao umrijeti. Ne želim ničiju smrt, no jedino rješenje za Kubu bilo bi da Castro nestane", rekla je De Palacio.

Naglasila je da je Castro opasni diktator koji je odgovoran za mnoge smrti i mučenja ljudi.

De Palacio je također kritizirala španjolsku socijalističku vladu zbog pokušaja da ublaži europsku politiku prema Kubi, ocijenivši kabinet Josea Luisa Zapatera "neozbiljnim".

Loyola De Palacio se nakon isteka mandata sadašnje Europske komisije vraća u Španjolsku gdje će voditi odbor za vanjsku politiku oporbene kozervativne Narodne stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙