FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CASTROVA OPERACIJA TRAJALA 3 SATA I 15 MINUTA

HAVANA, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kubanski su liječnici učetvrtak izveli kirurški zahvat na koljenu lijeve noge 78-godišnjeg predsjednika Fidela Castra koji je trajao tri sata i petnaest minuta,izvijestili su u petak mediji, prenijevši Castrovu pisanu poruku od1.200 riječi sastavljenu nakon operacije i upućenu njegovimsunarodnjacima.
HAVANA, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kubanski su liječnici u četvrtak izveli kirurški zahvat na koljenu lijeve noge 78-godišnjeg predsjednika Fidela Castra koji je trajao tri sata i petnaest minuta, izvijestili su u petak mediji, prenijevši Castrovu pisanu poruku od 1.200 riječi sastavljenu nakon operacije i upućenu njegovim sunarodnjacima.

Nakon pada i prijeloma čašice koljena na osam mjesta liječnici su odlučili operirati Castra i nogu staviti u gips. "Čašica je pukla na osam dijelova. Vidio sam sve rentgenske snimke učinjene prije operacije. Gornji dio desne ruke također je slomljen" piše među ostalim u Castrovu pismu u kojemu se do detalja opisuje nezgoda koja mu se dogodila u srijedu u gradu Santa Clari.

Castro je detaljno opisao i pad, put vozilom hitne pomoć do glavnoga grada od Santa Clare udaljenog 280 km te pojedinosti kirurškog zahvata koji je uslijedio.

"Nitko nije kriv za moj pad. Za ono što se dogodilo u potpunosti sam odgovoran", kaže se u predsjednikovoj poruci kubanskom narodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙