FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka Kosor: Mesić izgubio živce

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-aJadranka Kosor sinoć je, komentirajući izjavu predsjednika Mesića onjenim motivima za ulazak u HDZ, izjavila kako može samo reći da jeMesić izgubio živce.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor sinoć je, komentirajući izjavu predsjednika Mesića o njenim motivima za ulazak u HDZ, izjavila kako može samo reći da je Mesić izgubio živce.

"Mesićev istup pokazuje da je izgubio živce, a čudi me što ih je izgubio tako rano, jer je još ostalo puno vremena do početka predsjedničke kampanje", izjavila je Jadranka Kosor gostujući u emisiji "2 u9 " na OTV-u.

Predsjednik Mesić je jučer u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom na kavi" rekao da Jadranka Kosor nije nikada tvrdila da se u HDZ uključila zato što prihvaća program stranke, nego zato što je u pokojnom predsjedniku Tuđmanu prepoznala oca, te ocijenio da to "nema težinu" ni za stranku ni za birače.

Jadranka Kosor je ponovila u sinoćnjoj emisiji OTV-a da će voditi afirmativnu i čvrstu kampanju. Govoreći o svom dosadašnjem radu, navela je da je osam godina bila zastupnica u Hrvatskom saboru te da nije izostala niti s jedne sjednice. Osvrćući se na svoj rad kao potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske soliarnosti, govorila je o programima i zakonskim prijedlozima koje je ona inicirala, a Vlada podržala, među kojima je i novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja.

Izrazila je uvjerenje da će Hrvatska u EU ući 2007. U približavanju Hrvatske Europskoj uniji HDZ-ova Vlada puno je postigla, iako su joj na početku mandata mnogi kritičari prognozirali da će Hrvatsku odvesti na Balkan, rekla je Kosor.

U emisiji "2 u 9" gledatelji su gošći postavljali pitanja, a oni su telefonskim glasovanjem odgovorili na pitanje koje je u sinoćnjoj emisiji glasilo "Tko će biti novi predsjednik Hrvatske?"

Jadranka Kosor dobila je 11.236, a Stipe Mesić 6.938 glasova. To je bilo prvo izjašnjavanje građana u nekom mediju u kojem je Jadranka Kosor dobila više glasova od aktualnog predsjednika Mesića.

U emisji "Otvoreno" na HRT-u, gledatelji su odgovarali na još jedno pitanje vezano za predsjedničke izbore. Rezultati telefonskog referenduma, čije je pitanje glasilo "Hoćete li izaći na izbore ako budu 2. sijčnja", pokazali su da 60 posto gledatelja koji su se javili smatra da je taj datum dobar za održavanje predsjedničkih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙