FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 25. listopada

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja zaponedjeljak, 25. listopada.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 25. listopada.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader primit će u posjet zamjenika predsjednika Internacionalne lige humanista, banjalučkog biskupa mons. Franju Komaricu (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 10 sati).

ZAGREB - Svečano otvorenje Prve hrvatske leksikografske knjižare. Knjižaru će otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Frankopanska 24 u 19,30 sati).

RUJEVAC - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nazočit će otvorenju tvornice KIO Orahovica u Rujevcu, pokraj Hrvatske Kostajnice (u 13,15 sati). Nakon obilaska tvornice predviđene su izjave za medije.

PLITVIČKA JEZERA - Proslava 25. godišnjice upisa Nacionalnog parka Plitvička jezera u UNESCO-vu listu i 55 godina od proglašenja Plitvičkih jezera nacionalnim parkom (u 11,30 sati). Tom prigodom bit će otkrivena spomen-ploča UNESCO-a kod ulaza u Nacionalni park. Premijerno će se prikazati film "Plitvička rapsodija", a bit će otvorena i izložba "Orhideje Nacionalnog parka Plitvičkih jezera". Proslavi će, uz ostale biti nazočni i ministar kulture Božo Biškupić te hrvatska veleposlanica pri UNESCO-u Neda Ritz.

ZAGREB - Hrvatsko društvo za građanskopravne znanosti i praksu predstavit će na konferenciji za novinare Zbornik radova - Godišnjak 11, u kojem su objavljeni referati i priopćenja s područja obveznog, stvarnog i radnog prava, naknade štete, parničnog postupka i ostalih grana prava. Godišnjak je pripremljen u povodu savjetovanja koje se pod nazivom "Savjetovanje hrvatskog zakonodavstva i prave prakse" održava 3., 4. i 5. studenoga u Opatiji. Na tom skupu sudjeluju pravnici koji se bave građanskim, trgovačkim, radnim i upravnim pravom (Vrhovni sud RH u 11 sati).

ZAGREB - Godišnja vježba interventne policije na temu osiguravanja međunarodne nogometne utakmice između reprezentacije Hrvatske i Engleske. Vježba će biti provedena bez prethodnih priprema kao da se radi o stvarnoj situaciji. U pripremi i organizaciji vježbe su uz hrvatske sudjelovali i pripadnici njemačke interventne policije. (Policijska akademija, Avenija Gojka Šuška 1, nogometno igralište, u 11 sati). Nakon vježbe slijedi potpisivanje Protokola o predaji pomoći u opremi za hrvatsku policiju od strane njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova (u 14,15 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige dr. Miroslava Akmadže "Katolička crkva u Hrvatskoj i komunistički režim od 1945. do 1966." (zgrada HND-a, Perkovčeva 2 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙