FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren hrvatski štand na Frankfurtskom sajmu knjiga

ZAGREB/FRANKFURT,6. listopada 2004. (Hina) - Otvaranjem izložbe"Hrvatski Andersen", u povodu 130. obljetnice rođenja književniceIvane Brlić Mažuranić, danas je otvoren hrvatski štand na 56.međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.
ZAGREB/FRANKFURT,6. listopada 2004. (Hina) - Otvaranjem izložbe "Hrvatski Andersen", u povodu 130. obljetnice rođenja književnice Ivane Brlić Mažuranić, danas je otvoren hrvatski štand na 56. međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.

"Danas će u našem izložbenom prostoru biti predstavljen Katalog o hrvatskim piscima na engleskom jeziku", rekao je u telefonskom razgovoru direktor Programa hrvatskih nakladnika Srećko Lipovčan, dodavši kako će se predstavljanje naših knjiga održati po predviđenom planu.

Sutra ćemo početi s predstavljanjem knjiga Slađane Bukovac, Marinka Koščeca i Milane Vuković-Runjić, rekao je, napomenuvši kako se i izvan programa očekuje dolazak naših književnika, te da je već stigao Miro Gavran.

Sajam je ove godine posvećen arapskoj literaturi i tome organizator daje posebnu političku težinu, izjavio je Lipovčan.

Na ovogodišnjem Frankfurtskom sajmu knjiga nastupa zajednički 28 hrvatskih nakladnika.

Pozivom na dijalog između Islama i Zapada, njemački je kancelar Gerhard Schroeder jučer popodne otvorio 56. frankfurtski sajam knjiga, na kojem je počasni gost Arapski svijet. Na sajmu se očekuje oko 1000 autora, od čega 200 iz arapskoga regiona i egzila.

Na Frankfurtskom sajmu knjiga sudjeluje 6 691 izlagač iz 111 zemalja sa 350.000 naslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙