FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

otvorena izložba ilustracija ivana viteza

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Izložba ilustracija udžbenika,priručnika i školske lektire ilustratora Ivana Viteza otvorena jedanas u Galeriji zagrebačke Učiteljske akademije u povodu Svjetskogdana učitelja 5. listopada.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Izložba ilustracija udžbenika, priručnika i školske lektire ilustratora Ivana Viteza otvorena je danas u Galeriji zagrebačke Učiteljske akademije u povodu Svjetskog dana učitelja 5. listopada.

Izložba Ivana Viteza, koji je 50-tak godina prisutan u ilustraciji, podsjeća na poznate ilustracije namijenjene djeci i samo je dio autorova ilustratorskoga rada koji se odnosi na školske knjige.

U Vitezovoj ilustraciji karakteristična je upotraba triju geometrijskih likova - kvadrata, kruga i trokuta koje kombinira sa živim bojama stvarajući gotovo apstraktno područje unutar slike.

Vitez je nacrtao nekoliko tisuća ilustracija, ilustrirao stotinjak knjiga i dobio tridesetak nagrada u zemlji i inozemstvu, podsjetio je Danijel Žabčić, voditelj Galerije.

Vitez se izražava u slikarstvu, grafici, crtežu, karikaturi i kazališnoj scenografiji. Oblikovao je 30 plakata, a najzastupljeniji je u dječjoj ilustraciji (časopisi Smib i Modra lasta) te u slikovnicama i udžbenicima.

Na Frankfurtskom sajmu knjiga sudjelovao je pet puta predstavljajući hrvatsku dječju knjigu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙