FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: SUDSKI PROCES PROTIV BERLUSCONIJA 12. STUDENOGA

RIM, 25. listopada 2004. (Hina) - Milanska tužiteljica Ilda Boccassininajavila je u ponedjeljak da će proces SME, u kojem je jedinioptuženik talijanski premijer Silvio Berlusconi, početi 12. studenoga.
RIM, 25. listopada 2004. (Hina) - Milanska tužiteljica Ilda Boccassini najavila je u ponedjeljak da će proces SME, u kojem je jedini optuženik talijanski premijer Silvio Berlusconi, početi 12. studenoga.

Riječ je o procesu u kojem je vrh Berlusconijeve tvrtke "Fininvest" optužen za korupciju sudaca u kupoprodajnom poslu privatizacije državne prehrambene industrije SME. S obzirom da je postojao zakon koji je onemogućavao vođenje procesa protiv premijera, Berlusconi je bio najprije izuzet, no nakon što je taj zakon, koji je štitio pet najviših državnih dužnosnika od sudskih procesa dok su na vlasti, ocijenjen neustavnim, nastavlja se proces i protiv Berlusconija.

Prema rasporedu, najprije će biti saslušani predstavnici građanske strane u parnici, a premijerovi odvjetnici bi trebali govoriti od 3. prosinca. Nakon toga je predviđeno vrijeme za odgovore, a zatim bi sudsko vijeće trebalo donijeti odluku. Takav raspored usvojili su suci prve sekcije suda u Milanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙