FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SILVIO BERLUSCONI DOPUTOVAO U LIBIJU

TRIPOLI, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi doputovao je u četvrtak u Libiju, gdje tijekom večerinazočiti svečanom puštanju u promet plinovoda između Libije iSicilije, a zatim i s tamošnjim liderom Moamerom Gadafijem razgovaratio problemu ilegalne imigracije.
TRIPOLI, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi doputovao je u četvrtak u Libiju, gdje tijekom večeri nazočiti svečanom puštanju u promet plinovoda između Libije i Sicilije, a zatim i s tamošnjim liderom Moamerom Gadafijem razgovarati o problemu ilegalne imigracije.

Svečanost će se održati u Meliti, na zapadu Libije, a plinovod "West Libyan Gas Project", dug 450 kilometara, povezivat će Libiju i Siciliju.

Radovi na izgradnji plinovoda koje su izvodile talijanske tvrtke ENI i Agip vrijedni su 5,6 milijardi dolara.

Kako ističu u Rimu, ilegalno useljavanje u Europu bit će jedna od glavnih tema razgovora između talijanskog premijera i libijskog čelnika.

Talijanske su vlasti u srijedu, nakon jednodnevne stanke, nastavile vraćati u Libiju više stotina ilegalnih useljenika koji su ovih dana stigli na otok Lampedusu (na jugu Italije). Libijske vlasti su pak u četvrtak oko tisuću ilegalnih imigranata vratile u Egipat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙