FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLUSCONI SE NADA BUSHOVOJ POBJEDI

RIM, 22. listopada 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi rekao je u petak da se nada pobjedi Georgea W. Busha naameričkim predsjedničkim izborima u studenome, te je poželio brzoozdravljenje kubanskom čelniku Fidelu Castru.
RIM, 22. listopada 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi rekao je u petak da se nada pobjedi Georgea W. Busha na američkim predsjedničkim izborima u studenome, te je poželio brzo ozdravljenje kubanskom čelniku Fidelu Castru.

Odgovarajući na pitanja novinara na otoku Ischiji pokraj Napulja, gdje je boravio u petak u sklopu predizborne kampanje, Berlusconi je glede američkih izbora rekao da se nada da će "sljedeći predsjednik SAD-a biti i dalje George W. Bush", te je dodao kako u svakom slučaju "Italija ostaje saveznikom SAD-a".

Berlusconi je poželio "brzo ozdravljenje Fidelu Castru", koji je u četvrtak nakon govora studentima u Santa Clari pao i lakše se ozlijedio.

Šef talijanske vlade je dodao kako se isto tako nada da će taj incident "donijeti mudrost i promjenu mišljenja" kubanskom komunističkom čelniku.

"Kada si netko načini zlo ja držim kako mu uvijek treba poželjeti brzo ozdravljenje, ali i da taj događaj donese veću mudrost", rekao je Berlusconi.

Komentirajući slučaj talijanskog kandidata za Europsku komisiju Rocca Buttiglionea, kojeg ne žele poduprijeti liberalni i socijalistički zastupnici Europskog parlamenta, Berlusconi je kazao da se nada kako nije riječ o antikatoličkim predrasudama, već je riječ o političkom sučeljavanju. "Imam povjerenja u ishod glasovanja u Europarlamentu za komisiju (Josea) Barrosa", rekao je Berlusconi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙