FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL NAJAVIO UBLAŽAVANJE OFENZIVE U GAZI

GAZA, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je u petak najavioda će ublažiti žestoku ofenzivu u kojoj je poginulo više od stotinuPalestinaca otkad su prije 16 dana izraelski tenkovi ušli u sjevernuGazu kako bi zaustavili prekogranične raketne napade palestinskihmilitanata.
GAZA, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je u petak najavio da će ublažiti žestoku ofenzivu u kojoj je poginulo više od stotinu Palestinaca otkad su prije 16 dana izraelski tenkovi ušli u sjevernu Gazu kako bi zaustavili prekogranične raketne napade palestinskih militanata.

Upitan da komentira medijska izvješća o tome da će izraelska vojska povući svoje snage iz dijela izbjegličkog logora Jabalya, gdje su zabilježeni najteži sukobi, zamjenik ministra obrane Zeev Boim rekao je za Izraelski radio: "To je točno".

Međutim, stanovnici Jabalyje izjavili su da nisu primijetili nikakve znakove povlačenja. Palestinski liječnici u logoru rekli su da su u raketnom napadu izraelskog zrakoplova u petak ujutro ubijena dva militanta, pripadnika brigada mučenika Al Aqsa.

Boim je rekao da su "napravljene promjene glede raspoređivanja vojnika, ali da se operacija nastavlja".

Izraelski radio je javio da će vojnici zauzeti nove položaje na brežuljcima koji gledaju na Jabalyju i da će se vratiti u logor ako ponovo budu ispaljivane rakete na južni izraelski grad Sderot.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙