FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPLJAČKANI HRVATSKI TURISTI U MEKSIKU NASTAVILI PUTOVANJE

WASHINGTON,22. listopada(Hina) - Skupina hrvatskih turista koji su učetvrtak opljačkani u Meksiku su dobro i nastavili su svoje putovanje,a hrvatska diplomacija poduzela je mjere da onima koji su ostali bezputovnica omogući nesmetan povratak u domovinu, doznaje se u petak u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu.
WASHINGTON,22. listopada(Hina) - Skupina hrvatskih turista koji su u četvrtak opljačkani u Meksiku su dobro i nastavili su svoje putovanje, a hrvatska diplomacija poduzela je mjere da onima koji su ostali bez putovnica omogući nesmetan povratak u domovinu, doznaje se u petak u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu.

Skupinu od 27 hrvatskih turista koje je vodila agencija Generalturist iz Zagreba opljačkala je u četvrtak grupa pljačkaša na oko 60 kilometara od arheološkog lokaliteta Palenque u Meksiku.

Pljačkaši su skupini uzeli novac i dragocjenosti, a dvjema putnicama i putovnice.

Kako Hina doznaje u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu koje pokriva i Meksiko, vodič skupine i putnici su prijavili slučaj meksičkoj policiji i potom o incidentu obavijestili veleposlanstvo.

Hrvatski turisti nisu ozlijeđeni i osim uznemirenosti pljačkom osjećaju se dobro i nastavili su turističku turu prema mjestu Campeche, navodi izvor iz veleposlanstva koji je u povremenom kontaktu sa skupinom.

Dvjema putnicama kojima su opljačkane putovnice već su napravljeni zamjenski putni listovi s kojima će se moći nesmetano vratiti u Hrvatsku u utorak 26. listopada, navodi izvor koji je zatražio da ostane neimenovan.

Putni listovi će biti poslani hrvatskoj počasnoj konzulici u Gradu Meksiku, Lauri del Campo Steta, koja će ih predati putnicama.

Hrvatsko veleposlanstvo je preko meksičkog veleposlanstva u Washingtonu obaviješteno da meksička policija provodi istragu o ovoj pljački.

Hrvatski turisti otputovali su u Meksiko 17. listopada, a vraćaju se 26. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙