FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEČ: IDUĆEG TJEDNA PREGOVORI O IRANSKOM NUKLEARNOM PROGRAMU

BEČ, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuska, Njemačka i VelikaBritanija nastavit će sljedećeg tjedna pregovore s Irancima o iranskomnuklearnom programu, priopćili su u petak diplomatski izvori u Beču.
BEČ, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuska, Njemačka i Velika Britanija nastavit će sljedećeg tjedna pregovore s Irancima o iranskom nuklearnom programu, priopćili su u petak diplomatski izvori u Beču.

"Bit će to u Beču, najvjerojatnije sredinom sljedećeg tjedna", kazao je diplomat u austrijskoj prijestolnici.

Europski izvor u Bruxellesu potvrdio je tu informaciju.

Pariz, Berlin i London nude Teheranu civilnu nuklearnu tehnologiju, uključujući eventualno reaktore u kojem se ne koristi teška voda, tek pošto Iran dokaže da ne želi pribaviti atomsko oružje, navodi se u dokumentu koji je dobio AFP i koji su potvrdili diplomatski izvori.

Tri europske zemlje traže prvo da Iran prekine raditi na obogaćivanju urana koji može služiti u vojne i u civilne svrhe, što iranski čelnici odbijaju.

"Dogovorili smo se samo da ćemo nastaviti dijalog", kazao je u četvrtak Cyrus Nasseri, član iranskog izaslanstva, nakon trosatnog susreta u francuskom veleposlanstvu u Beču, dodavši da "s iranskog gledišta nema nikakvog roka".

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) trebala bi 25. studenog na sastanku u Beču odlučiti hoće li iransko pitanje predati UN-ovu Vijeću sigurnosti radi mogućeg uvođenja međunarodnih sankcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙