FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI TISAK KRITIČAN PREMA BUTTIGLIONEU

RIM, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Golemim naslovom "Povjerenik podsvaku cijenu" dnevnik Repubblica u petak je, poput drugih talijanskihnovina, iskazao s koliko kritike ocjenjuje ponašanje RoccaButtiglionea nakon njegova pristanka na tutorstvo unutar budućeEuropske komisije.
RIM, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Golemim naslovom "Povjerenik pod svaku cijenu" dnevnik Repubblica u petak je, poput drugih talijanskih novina, iskazao s koliko kritike ocjenjuje ponašanje Rocca Buttiglionea nakon njegova pristanka na tutorstvo unutar buduće Europske komisije.

"Jedino na što on (Buttiglione) nikad neće pristati je 'mijenjati principe zbog političke koristi'", ironično piše Republicca.

"Druga stvar koju kandidat za povjerenika nije spreman učiniti, i koju ne spominje u svojem pismu, je dati ostavku. A baš bi to bila jedina časna stvar za njega, za zemlju koju predstavlja, kao i za komisiju koja je zbog njega u opasnosti da dobije crveno svjetlo Europskog parlamenta", kaže se u uvodniku tog dnevnika.

Corriere della Sera vidi u tome "valcer filozofa". "To je Buttiglioneov bal, pantomima najkultiviranijeg i nataštijeg talijanskog političara, neodlučnog između obrane vlastitih zamisli i obrane vlastite fotelje. Zbog toga je spreman na najriskantniju od svih promjena - potvrdni demantij".

"Filozof se našao primoran napisati pismo isprike, iako u privatnim razgovorima ponavlja da nije riječ o odustajanju od svojih zamisli već baš suprotno, o njihovoj bitnoj potvrdi", dodaje list.

List Stampa Buttiglioneove isprike ocjenjuje "zakašnjelima i pomalo ponižavajućima". "Tutorstvo predsjednika komisije i imenovanje "direktora" umanjuju važnost i prestiž na koje svaki povjerenik mora moći računati kako bi dužnost obnašao s vjerodostojnošću koju zahtijeva tako važan položaj", ocjenjuje taj torinski dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙