FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJFUN MA-ON NAPUŠTA TOKIO OSTAVIVŠI 9 MRTVIH I NESTALIH

TOKIO, 10. listopada 2004. (Hina/AFP) - Tajfun Ma-on, koji slovi kaonajjači u ovom desetljeću, napustio je u nedjelju megapolis Tokioostavivši za sobom četiri mrtva i pet nestalih, doznaje se odpolicijskih i meteoroloških izvora.
TOKIO, 10. listopada 2004. (Hina/AFP) - Tajfun Ma-on, koji slovi kao najjači u ovom desetljeću, napustio je u nedjelju megapolis Tokio ostavivši za sobom četiri mrtva i pet nestalih, doznaje se od policijskih i meteoroloških izvora.

Praćen naletima vjetra brzine od 140 kilometara na sat i vodenim vrtlozima, tajfun se u subotu obrušio na dolinu Kanto (30 milijuna stanovnika), u kojoj leži Tokio, pošto je poharao središnji okrug Shizuoka.

U subotu su mnoge dionice cesta bile zatvorene za promet, a više od 400 letova bilo je otkazano. I "shinkansen", japanski superbrzi vlak, bio je prikovan za zemlju na istoku i u središtu arhipelaga, s desecima tisuća putnika u kompoziciji.

Ma-on koji u tamošnjem govoru znači "konjsko sedlo" bio je najžešći tajfun koji je u zadnjih deset godina pogodio Tokio. To je 22. tajfun koji je nastao na području Azije i Pacifika i 9. - rekordni - koji je izravno pogodio Japan od početka sezone tajfuna (lipanj-listopad).

Prošlog tjedna, još je jedan tajfun, Meari, usmrtio 22 ljudi, a šestoro je nestalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙