FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

85 godina časopisa Naše more

DUBROVNIK, , 21. listopada 2004. (Hina) - U Dubrovniku je večerassvečano obilježena 85. godišnjica osnutka i 50. godišnjicakontinuiranog izlaženja časopisa Naše more.
DUBROVNIK, , 21. listopada 2004. (Hina) - U Dubrovniku je večeras svečano obilježena 85. godišnjica osnutka i 50. godišnjica kontinuiranog izlaženja časopisa Naše more.

Glavni urednik Josip Lovrić rekao je da je časopis Naše more kao pomorski znanstveni časopis utemeljen 1919. i najstariji je hrvatski znanstveni časopis u kojemu se objavljuju članci iz područja pomorstva, povijesti pomorstva, brodostrojarstva, i akvakulture.

U njemu, osim hrvatskih, objavljuju i brojni inozemni znanstvenici.

Dugogodišnji izdavač časopisa bio je Klub pomoraca Dubrovnik, a sada ga izdaje Sveučilište u Dubrovniku.

Časopis osim hrvatska uredništva uređuje i međunarodni uređivački odbor, u kojemu su i stručnjaci iz Trsta, Istanbula, Sueza i Plymoutha.

Prigodnim riječima obratili su se i rektor dubrovčakoga Sveučilišta dr. Mateo Milković, te član Međunarodnoga uređivačkog odbora časopisa dr. Adam Benović.

Uz prigodni program upriličeno je i razgledavanje multimedijalnog projekta Divlje more materinsko autora Josipa Lovrića, Vladimira Onofrija, Davorke Turćinović i Karla Tuteka Primorca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙