FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LIVERPOOL SE PRIKLJUČIO GLOBALNOJ BORBI PROTIV PUŠENJA

LONDON, 21. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Britanski grad Liverpoolodlučio je postati prvim gradom u Velikoj Britaniji koji će slijeditiprimjer New Yorka i zabraniti pušenje na radnom mjestu.
LONDON, 21. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Britanski grad Liverpool odlučio je postati prvim gradom u Velikoj Britaniji koji će slijediti primjer New Yorka i zabraniti pušenje na radnom mjestu.

Dok zdravstveni dužnosnici u Londonu još raspravljaju o uvođenju zabrane na nacionalnoj razini, lokalni liverpulski čelnici glasovali su 57 prema 7 za zabranu pušenja u restoranima, kafićima, pubovima i uredima.

"Zdravlje naših sugrađana ne može čekati da vlada donese odluku o tome što učiniti", izjavio je u četvrtak glasnogovornik Gradskog vijeća.

Liverpool se tako priključio sve većem broju gradova i država koje su uvele zabranu pušenja na radnom mjestu.

New York je to učinio prošle godine, a Irska je u ožujku 2004. postala prva zemlja na svijetu koja je uvela nacionalnu zabranu.

Britanski znanstvenici prvi su dokazali štetnost pušenja, koje je glavni uzročnik raka pluća i povećava rizik oboljenja od drugih bolesti.

No, stručnjaci za javno zdravstvo opisivali su Veliku Britaniju kao "crnu rupu u kontroli pušenja", jer je vrlo malo učinila za obuzdavanje pušenja na javnim mjestima.

Gradsko vijeće Liverpoola, u kojem od bolesti povezanih s pušenjem godišnje umire 1.000 ljudi, planira parlamentu uputiti peticiju za donošenje zakona o zabrani pušenja na javnim mjestima.

Za pojedince i tvrtke koje se ogluše o zabranu predlažu kaznu od 1000 funti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙