FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Engleski inženjer u mirovini mora platiti kaznu, jer je odbio ukloniti sa svog zemljišta automobile marke trabant koji su bili "vizualno zagađenje" za zeleni okoliš u središnjem dijelu Engleske. Najveća privatna zbirka trabanata na svijetu izazvala je žalbe susjeda, a sud je Grahama Goddalla (58), koji nije htio ukloniti 40 od ukupno 49 primjeraka automobila trabanta koje posjeduje - osudio u Derbyshireu na kaznu od 1.000 funti. Oko 3,5 milijuna trabanata proizvedeno je u istočnoj Njemačkoj u razdoblju od 1957. do 1991. godine. Trabanti su se 1991. godine prodavali za oko 2.700 eura, a danas ih se u Velikoj Britaniji kupuje i za 7.000 funti, što je 10.500 eura.

ATENA - Dva grčka ribara izvadila su brončani antički kip golog muškarca iz Egejskog mora, blizu otoka Kythons i predali ga vlastima, izvijestilo je grčko ministarstvo kulture. Kip visok metar i 43 centimetra, kojem nedostaje glava, desna ruka i dio desne noge - mogao bi biti kip atlete, na što navode pokreti i golotinja lika, kao i vjerno prikazane pojedinosti anatomije, precizira ministarstvo. Kip je prebačen u laboratorij podvodne arheologije gdje će biti proučen i konzerviran. Grčke vlasti nude nagrade onima koji im predaju pronađene starine.

LISABON - Dvojica braće iz Argentine i Australije koji su izgubili kontakt prije 53 godine, slučajno su se ponovno našli za posjeta rodnom Portugalu. Posljednji su se puta vidjeli 1951. godine kad se Francisco Gregorio Silva, sada 81-godišnjak, preselio u Argentinu, objavio je dnevnik Correio da Mantha. Njegov mlađi brat Mario Silva (70) odselio je dvadeset godina poslije u Australiju. Protekli su vikend obojica bila u Portugalu u sklopu programa vraćanja emigranata kući i slučajno su naletjela jedan na drugoga pri ulasku u autobus na lisabonskom aerodromu.

LONDON - Britanska je policija primila telefonski poziv upomoć od žene koja je zvučala kao da plače, da bi, kada su došli do mjesta otkuda je upućen poziv, otkrili da je broj za uzbunu - 999 - izabran slučajno i da je to učinio par koji je vodio ljubav. Policajci u Durhamu u sjevernoj Engleskoj primili su poziv upomoć usred noći i čula nešto što je nalikovalo na ženski plač i muški glas u pozadini. Policija je ušla u trag broju i otišla na mjesto otkuda je poziv upućen. "Žena je stopalom pritisnula broj 9 na telefonu koji je bio na podu, dok su vodili ljubav", objasnio je glasnogovornik policije u Durhamu.

TALIN - Žena koju je estonska policija zaustavila zbog sumnje da vozi u pijanom stanju, pokušala se izvući od plaćanja kazne striptizom na mjestu događaja, što je snimila policijska kamera. Glasnogovornica talinske policije Jana Zdanovits rekla je da je žena, čiji identitet nije otkriven, zaustavljena u četvrti Mustamae u glavnome gradu. Prema riječima glasnogovornice, kad je alkotest pokazao da je pijana, iznenada je pokazala grudi policajcima. Tako je potvrđena vijest iz tabloida da je žena policajcima ponudila privatnu zabavu. Bude li proglašena krivom za vožnju u pijanstvu žena će platit visoku kaznu i izgubiti vozačku dozvolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙