FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA IZRUČILA TURSKOJ METINA KAPLANA

ISTANBUL, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Islamski militant poznatijipod nazivom "Kelnski kalif" stigao je u utorak u Tursku iz Njemačkeotkuda je prognan nakon duge sudske borbe, javlja agencija Anadolija.
ISTANBUL, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Islamski militant poznatiji pod nazivom "Kelnski kalif" stigao je u utorak u Tursku iz Njemačke otkuda je prognan nakon duge sudske borbe, javlja agencija Anadolija.

Muhammed Metin Kaplan (51) stigao je u istanbulsku zračnu luku privatnim zrakoplovom Lear i u pratnji antiterorističke policije.

Turska je tražila Kaplanovo izručenje zbog optužbi da on stoji iza neuspjele urote iz 1998. godine da sruši zrakoplov pun eksploziva na mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, osnivača moderne sekularne turske države.

Njemačka je zabranila njegovu skupinu Kalifatska država koja je pozivala na rušenje turske sekularne vlade i zamjenu s islamskom državom.

Kaplan je u Njemačkoj bio slobodan od svibnja 2003. godine nakon što je odslužio četverogodišnju zatvorsku kaznu zbog poticanja na ubojstvo svećenika u Berlinu 1997. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙