FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Već godinama turisti u ujedinjenom Berlinu uzalud traže berlinski zid na mjestu na kojem sada stoje visoke stakleno-čelične zgrade. No neki se dijelovi vade iz "naftalina" i ponovno podižu. Gradi se dio dugačak 130 metara iz originalnih dijelova pregrade srušene 1989. Obnovljeni Berlinski zid otvara se za dva tjedna i stajat će na nekadašnjem prijelazu između Istočnoga i Zapadnog Berlina Checkpoint Charlieu. Umjetnici će ga oslikati tako da nalikuje starome zidu sa šarolikom zbirkom grafita i političkih poruka.

BERLIN - Nijemac Nico Morawa oborio je državni rekord u bacanju mobitela, hitnuvši ga 67.50 metara, objavili su organizatori tradicionalnog natjecanja u bacanju te sprave. Natjecanje je održano u gradiću Wehnde, savezna pokrajina Turingija, a Morawa je za gotovo puna dva metra nadmašio stari rekord što ga je prije četiri godine postavio Heiko Scholl. Temelji ovog "sporta" postavljeni su prije četiri godine kada je osnovan i nacionalni savez bacača mobitela koji svake godine organizira državno prvenstvo.

MONTEREY (Kalifornija) - Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger izjavio je kako je govorom potpore predsjedniku Georgeu Bushu, na republikanskoj konvenciji u kolovozu, razljutio suprugu Mariju Shriver, pripadnicu slavne demokratske obitelji Kennedy. "Dva tjedna nije bilo seksa", rekao je Schwarzenegger nekadašnjem šefu kabineta američkog predsjednika Leonu Panetti u razgovoru pred tisuću ljudi. "Sve ima nuspojave", dodao je i izazvao smijeh publike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙