FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN 49. BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

BEOGRADSKI SAJAM KNJIGABEOGRAD,19. listopada(Hina) - U utorak navečer otvoren je 49.Beogradski sajam knjiga na kojem sudjeluje više od 600 domaćih istranih izdavača.
BEOGRAD,19. listopada(Hina) - U utorak navečer otvoren je 49. Beogradski sajam knjiga na kojem sudjeluje više od 600 domaćih i stranih izdavača.

Ovogodišnji Beogradski sajam knjiga bit će obilježen francuskim izdavaštvom, a otvorio ga je francuski književnik i filmski stvaratelj Alain Rob-Grillet, teoretičar i rodonačelnik Novog romana, avangardnog književnog vala 50-ih godina.

Osim iz Francuske, strani izlagači dolaze iz Japana, Kanade, Španjolske, Italije, Mađarske, Grčke, Irana, SAD, Izraela, Švicarske, Slovačke, Njemačke i drugih zemalja, te iz zemalja regije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Makedonije, koje će izlagati na svojim nacionalnim štandovima.

U okviru Beogradskog sajma knjiga 21. listopada bit će održan i Međunarodni seminar "Pravni standardi u izdavaštvu", na kojem će najviše riječi biti o tzv. kiosk-izdavaštvu.

Na Beogradskom sajmu, koji traje do 25. listopada, bit će proglašeni i nagrađeni najbolji izdavači za izdavački pothvat godine, najbolje izdanje, najljepšu knjiga i dječju knjigu godine, a po prvi puta će biti dodijeljena i nagrada za najbolju stranu knjigu prevedenu na srpski jezik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙