FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOB DOLE NAGRAĐEN ZLATNOM MEDALJOM SLOBODE KOSOVA

PRIŠTINA, 9. listopada 2004. (Hina) - Bivši američki senator i počasniveleposlanik Kosova u SAD, Bob Dole, u subotu je u Prištini odlikovanZlatnom medaljom slobode za njegov svestrani doprinos slobodi Kosova.
PRIŠTINA, 9. listopada 2004. (Hina) - Bivši američki senator i počasni veleposlanik Kosova u SAD, Bob Dole, u subotu je u Prištini odlikovan Zlatnom medaljom slobode za njegov svestrani doprinos slobodi Kosova.

Visoko kosovsko odlikovanje Bobu Doleu je dodijeljeno još 12. lipnja u povodu pete obljetnice ulaska trupa NATO-a na Kosovo, a u subotu mu ga je svečano uručio kosovski predsjednik Ibrahim Rugova.

Na prigodnoj svečanosti uručivanja ovog odličja bili su nazočni visoki predstavnici kosovskih i međunarodnih institucija. Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova zahvalio se bivšem američkom senatoru Dolu za njegov svestrani doprinos kojeg je 15 godina davao za slobodu Kosova. Rugova je zahvalio ujedno i američkom narodu što je Kosovo danas slobodno i traži priznanje neovisnosti.

Bivši američki senator Dole rekao je kako je i u najtežim danima za kosovske Albance uvijek bio pun nade za njihovu sudbinu.

Bob Dole se nalazi u trodnevnom posjetu Kosova, tijekom kojeg će o aktualnoj situaciji i posebice o predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu razgovarati s najvišim kosovskim i međunarodnim predstavnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙