FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVE VEĆI BROJ SLONOVA - PROBLEM ZA JUŽNU AFRIKU

JOHANNESBURG, 18. listopada 2004. (Hina/dpa) - Južnoafrička populacijaslonova u tolikoj je mjeri narasla da borci za zaštitu okoliša tosmatraju prijetnjom okolišu.
JOHANNESBURG, 18. listopada 2004. (Hina/dpa) - Južnoafrička populacija slonova u tolikoj je mjeri narasla da borci za zaštitu okoliša to smatraju prijetnjom okolišu.

Na tom području živi gotovo pola populacije afričkih slonova. Približno 60.000 slonova živi na teritoriju Bocvane, a po 12.000 u Namibiji i Južnoafričkoj Republici.

Borci za zaštitu okoliša inzistiraju na tome da na ovom području može ostati samo 50 posto od postojećeg broja slonova.

I dok su prosvjedi diljem svijeta 1994. spriječili odstrijel kao način kontrole broja slonova, Južnoafrička ih je Republika jednostavno pobila kako bi populaciju slonova svela na broj koji je lako kontrolirati.

No, zbog međunarodnog pritiska skupina za zaštitu životinjskih prava i pravila iz Konvencije za međunarodnu trgovinu ugroženih vrsta, vlasti moraju s oprezom pristupiti rješavanju tog problema.

Članovi skupina za zaštitu okoliša, znanstvenici i borci za zaštitu prava životinja okupit će se 19. listopada na trodnevnom sastanku kako bi raspravili o tom problemu i pokušali pronaći rješenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙