FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetio Vojni ordinarijat

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić posjetio je danas Vojni ordinarijat na zagrebačkom Ksaveru, gdjeje razgovarao s vojnim biskupom Jurjem Jezerincem.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je danas Vojni ordinarijat na zagrebačkom Ksaveru, gdje je razgovarao s vojnim biskupom Jurjem Jezerincem.

Nakon jednosatnog sastanka Jezerinac je novinarima izjavio kako je do sastanka došlo na temelju "jednog prethodnog razgovora" te da je predsjednika Mesića upoznao s radom Vojnoga ordinarijata, koji je Sveta Stolica osnovala 1997.

"S obje strane potvrđena je dobra volja za suradnju u poštivanju potpune autonomije poslanja, koje smo preuzeli za dobro vjernika u redovima vojno-redarstvenih snaga u Republici Hrvatskoj", rekao je Jezerinac i dodao kako vjeruje da će susret "pridonijeti razumijevanju između Crkve i vlasti, za dobro svih građana Republike Hrvatske".

Rekavši kako se Hrvatska nalazi u vrlo teškoj situaciji, vojni biskup zamolio je novinare da više ističu ono što je pozitivno i na taj način daju svoj doprinos boljitku Hrvatske.

Predsjednik Mesić izrazio je zadovoljstvo današnjim susretom s vojnim biskupom. Mi imamo iste ciljeve, a svatko od nas ima svoju misiju, dodao je predsjednik.

Na upit novinara nalazi li se Hrvatska vojska u vrlo teškoj materijalnoj situaciji i treba li za nju više izdvajati, Mesić je rekao da je i o tome razgovarao s biskupom Jezerincem.

Dodao je kako je jedanaest tisuća vojnika, časnika i dočasnika napustilo Hrvatsku vojsku u vojnom preustroju te da su dobili velike otpremnine.

"To su velika sredstva koja je Hrvatska dala da bi se preustroj mogao provesti po standardima NATO-a", izjavio je, dodavši kako će sada više sredstava ostajati za potrebe vojske.

Predsjednik je rekao da je oružje i oprema koju danas posjeduje Hrvatska vojska proisteklo iz Domovinskog rata.

"Sada kada je obavljen preustroj možemo daleko lakše obnavljati Hrvatsku vojsku na drugačijim standardima", izjavio je, dodavši kako s onim čime raspolažemo možemo biti "apsolutno sigurni i odgovoriti na svaki izazov".

Izrazio je uvjerenost da više nitko u Europi nije u stanju ponoviti avanturu Slobodana Miloševića, ali ipak, kako je dodao, moramo biti spremni, i mi jesmo spremni.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙