FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSUDE POGUBLJENJA BRITANSKOG TAOCA

RIM, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski predsjednik CarloAzeglio Ciampi rekao je u petak da je pogubljenje Britanca KennethaBigleyja koji je otet u Iraku, "barbarski čin".
RIM, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi rekao je u petak da je pogubljenje Britanca Kennetha Bigleyja koji je otet u Iraku, "barbarski čin".

"Njegova smrt izaziva gnušanje i gnjev. To je barbarski čin", kazao je za posjeta Massi Carrari (na sjeveru Italije), kako prenosi agencija ANSA.

"Sučeljeni smo s postupcima koji vrijeđaju ljudsko dostojanstvo", upozorio je. "Sve vlade moraju biti jedinstvene u suzbijanju te prijetnje uljuđenom svijetu", dodao je.

Muslimansko vijeće u Velikoj Britaniji je "užasnuto i duboko ožalošćeno hladnokrvnim ubojstvom" britanskog taoca u Iraku Kennetha Bigleyja, izjavio je u petak njegov glavni tajnik Iqbal Sacranie.

Sacranie je dodao da "nema opravdanja za ubojstvo čovjeka koji se ne može braniti. Odlučno osuđujemo taj čin i nadamo se da će ubojice ubrzo biti u rukama pravosuđa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙