FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARIZONA: BJEŽAO OD POLICIJE I IZAZVAO LANČANI SUDAR TE SMRT ŠEST OSOBA

PHOENIX, 18. listopada 2004. (Hina/AP) - Policija u američkoj državiArizoni još uvijek pokušava otkriti tko je vozio ukradeni kamionet silegalnim imigrantima koji je u subotu izazvao lančani sudar i sletios ceste pri čemu je poginulo šest osoba, a 15 ih je ozlijeđeno, odkojih nekoliko kritično.
PHOENIX, 18. listopada 2004. (Hina/AP) - Policija u američkoj državi Arizoni još uvijek pokušava otkriti tko je vozio ukradeni kamionet s ilegalnim imigrantima koji je u subotu izazvao lančani sudar i sletio s ceste pri čemu je poginulo šest osoba, a 15 ih je ozlijeđeno, od kojih nekoliko kritično.

Dužnosnici imigracijskog ureda ispitali su čovjeka za kojega su vjerovali da je vozio kamionet, ali se kasnije ispostavilo da je bio putnik, izjavio je narednik Brian Preston iz Državnog ureda za javnu sigurnost.

Istražitelji vjeruju da je kamionet vozio brzinom od 90 milja na sat (oko 140 kilometara na sat) kada je vozač izgubio kontrolu.

U kamionu je bilo 17 osoba - 14 muškaraca, dvije žene i dječak, kazao je Preston, dodavši da je policija za kamionetom organizirala potjeru koja je obustavljena prije nesreće.

Na mjestu nesreće, u kojoj je oštećeno i 11 vozila (automobila i motocikala), poginulo je pet osoba, a jedna žrtva ranama je podlegla u bolnici. Od 15 ozlijeđenih jedna je osoba na održavanju života, a šest ih je u kritičnom, ali za sada stabilnom stanju.

Policajci iz okruga Cochise pokrenuli su potjeru za kamionetom zbog sumnje da je prevozi ilegalne imigrante, no nakon nekog vremena pozvali su pojačanje i odustali od potjere jer je vozač, kako su kazali, vozio 'vratolomno', ne osvrčući se na opasnost.

Kamionet je potom udario u vozila koja su čekala na uključivanje u promet, pri čemu su putnici, budući da kamionet nije imao krov ni ceradu, izletili na cestu.

U udaru kamioneta u njihov automobil poginuo je jedan stariji bračni par (74 i 71 godinu), a ostalo četvero poginulih bili su putnici u kamionetu, čija imena u nedjelju nisu otkrivena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙