FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON: NAPADI NA GAZU NASTAVIT ĆE SE KOLIKO BUDE TREBALO

JERUZALEM, 3. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski premijerAriel Sharon rekao je u nedjelju da će vojska nastaviti operaciju nasjeveru pojasa Gaze sve dok to bude nužno za sprečavanje palestinskihraketnih napada na Izrael.
JERUZALEM, 3. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon rekao je u nedjelju da će vojska nastaviti operaciju na sjeveru pojasa Gaze sve dok to bude nužno za sprečavanje palestinskih raketnih napada na Izrael.

"Operacija će se nastaviti koliko to bude trebalo", rekao je za radio izraelske vojske i dodao da bi se operacija morala i proširiti kako palestinske rakete ne bi mogle ni dosegnuti Izrael.

Prema njegovim riječima, vojska bi morala proširiti tampon-zonu na sjeveru Gaze i tako spriječiti raketne napade poput onoga u kojemu je u srijedu poginulo dvoje izraelske djece.

No rekao je i da će se Izrael dogodine, kako je i predviđeno, ipak povući iz obalnoga pojasa koji je okupirao Bliskoistočnim ratom 1967. te da to povlačenje neće biti izvedeno pod vatrom palestinskih gerilaca.

"Evakuacija iz pojasa Gaze plan je koji će se provesti i već su izdane naredbe kako ne bi bilo vatre u vrijeme povlačenja, a vjerujem ni poslije", rekao je Sharon.

Nasilje u pojasu Gaze pogoršalo se otkad je Sharon najavio svoj plan povlačenja jer palestinski gerilci iz Gaze žele tu izralesku akciju prikazati kao svoju pobjedu.

Izrael je na sjeveru Pojasa pokrenuo veliku operaciju u srijedu nakon što je u raketnom napadu na grad Siderot poginulo dvoje djece.

U borbama je dosad poginulo 49 Palestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙