FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BICIKLIZAM: OBNAVLJA SE UTRKA KROZ HRVATSKU

ZAGREB, 1. listopada (Hina) - Nakon trogodišnje stanke, od 24. do 30.listopada ove godine hrvatskim cestama od Vukovara do Dubrovnikaponovno bi trebali voziti biciklisti. Deset godina nakon prvog izdanjautrke kroz Hrvatsku "Vukovar - Dubrovnik", želja je nekolicinebiciklističkih entuzijasta da se tradicija koja je zamrla u proljeće2001. obnovi.
ZAGREB, 1. listopada (Hina) - Nakon trogodišnje stanke, od 24. do 30. listopada ove godine hrvatskim cestama od Vukovara do Dubrovnika ponovno bi trebali voziti biciklisti. Deset godina nakon prvog izdanja utrke kroz Hrvatsku "Vukovar - Dubrovnik", želja je nekolicine biciklističkih entuzijasta da se tradicija koja je zamrla u proljeće 2001. obnovi.

Glavni organizator utrke je Zagrebački biciklističi savez, a velika sredstva osiguralo je i pet hrvatskim ministarstava na čelu s ministarstvima mora, turizma, prometa i veza, te obrane.

"Ovogodišnja utrka je pozivna i pokazna. Želja nam je da u Hrvatsku dođe i glavni tajnik Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), te da se na licu mjesta uvjeri kako smo mi u Hrvatskoj sposobni organizirati međunarodne utrke i da možda ova utrka već sljedeće godine bude u međunarodnom kalendaru UCI-ja", izjavio je inicijator ponovno pokretanja utrke i, kako je sam rekao "Katica za sve" u vezi organizacije Silvije Sekulić.

Sekulić, inače prvi tajnik Hrvatskog biciklističkog saveza nakon osamostaljenja, za vrijeme čijeg djelovanja u HBS-u je i pokrenuta prva utrka kroz Hrvatsku, je pak za osobu koja je najzaslužnija za ponovno pokretanje utrke proglasio člana Međunarodnog olimpijskog odbora Antuna Vrdoljaka.

"Antun Vrdoljak je inicijator obnove ove utrke, njegova inicijativa naišla je na plodno tlo u mnogim gradovima i ministarstvima i zato smo sada na pragu realizacije", kazao je Sekulić.

Organizatori su za utrku uputili pozivnice na adrese 20 nacionalnih biciklističkih saveza od kojih je za sada njih 11 potvrdilo dolazak svojih reprezentacija. Uz njih trebale bi nastupiti tri momčadi sastavljene od hrvatskih vozača, reprezentacija Hrvatske, te po jedna ekipa iz Pazina i iz Zagreba.

ETAPE UTRKE:

24. listopada: Prolog: Ovčara - Vukovar

24. listopada: 1. etapa: Vukovar - Vinkovci

25. listopada: 2. etapa: Đakovo - Pakrac

26. listopada: 3. etapa: Pakrac - Virovitica

27. listopada: 4. etapa: Koprivnica - Sljeme

27. listopada: Noćni kriterij u zagrebu

28. listopada: 5. etapa: Senj - Gospić

29. listopada: 6. etapa: Zadar - Split

30. listopada: 7. etapa: Ploče - Dubrovnik

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙