FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA PRIMIO PREDSJEDNIKE RUMUNJSKE I PAKISTANA

RIM, 30. rujna 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. primio je učetvrtak u Vatikanu rumunjskog predsjednika Iona Illiescua kojem jepoželio mir i napredak njegove zemlje, a primio je i pakistanskogpredsjednika Perweza Musharrafa i tom prigodom pozvao na duh mira itolerancije među narodima.
RIM, 30. rujna 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. primio je u četvrtak u Vatikanu rumunjskog predsjednika Iona Illiescua kojem je poželio mir i napredak njegove zemlje, a primio je i pakistanskog predsjednika Perweza Musharrafa i tom prigodom pozvao na duh mira i tolerancije među narodima.

Illiescu se nalazi u Rimu u povodu otvaranja izložbe u vatikanskim muzejima "Stjepan Veliki, most između Istoka i Zapada". Papa je podsjetio na svoj posjet Rumunjskoj 1999., što je bilo, kako je rekao, "hodočašće vjere i nade". Tijekom toga posjeta Papu su pozdravile državne i vjerske ličnosti i "patrijarh Teoctist i cijela Rumunjska pravoslavna crkva", kazao je Ivan Pavao II.

Papa je primio i predsjednika Pakistana Perweza Musharrafa i pozvao ga da djeluje na "stvaranju duha dijaloga i tolerancije u regiji u ovo burno i nasilno vrijeme". Ivan Pavao II. je naglasio da "samo priznajući potrebu međusobnog razumijevanja među narodima, kroz jasnu i otvorenu razmjenu ideja, svijet može doći do pravoga mira i pravde".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙