FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA PRIMIO HODOČASNIKE SPLITSKO-MAKARSKE NADBISKUPIJE

RIM, 1. listopada 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. primio je upetak u dvorani Pavla VI. u Vatikanu hodočasnike splitsko-makarskenadbiskupije na čelu s nadbiskupom Marinom Barišićem.
RIM, 1. listopada 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. primio je u petak u dvorani Pavla VI. u Vatikanu hodočasnike splitsko-makarske nadbiskupije na čelu s nadbiskupom Marinom Barišićem.

Splićani su došli na hodočašće u Rim u povodu 1700. obljetnice mučeništva svetoga Dujma, zaštitnika nadbiskupske zajednice i grada Splita. Papa je pozdravljajući hodočasnike uz ostalo rekao da njihova nazočnost budi "divne uspomene na onako srdačan doček, što ste mi ga priredili prigodom mojega pastirskog pohoda vašoj nadbiskupiji 4. listopada 1998. godine".

Papa je pozvao hodočasnike da se zauzimaju za promaknuće dosljednoga kršćanskog humanizma u svim trenucima života. "Neka vas u tome vodi i neka vam bude potpora junački primjer svetoga Dujma i ostalih mučenika, koji su - nošeni postojanom vjerom u Krista - žrtvovali sami sebe za dobro braće", poručio je Papa čiji je govor čitao mons. Petar Rajić jer Ivan Pavao II. ponovno teže izgovara riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙