FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pucnjava u dvorištu šibenske osnovne škole

ŠIBENIK, 15. listopada 2004. (Hina) - Zbog jučerašnje pucnjave udvorištu osnovne škole u gradskom predjelu Ražine u Šibeniku u kojoj,srećom, nije bilo ozlijeđenih, danas je na traženje roditelja nastavabila skraćena, izvijestila je policija.
ŠIBENIK, 15. listopada 2004. (Hina) - Zbog jučerašnje pucnjave u dvorištu osnovne škole u gradskom predjelu Ražine u Šibeniku u kojoj, srećom, nije bilo ozlijeđenih, danas je na traženje roditelja nastava bila skraćena, izvijestila je policija.

Do pucnjave je došlo tijekom svađe očeva dvojice dječaka koji su se dan prije sukobili. Muškarac koji je pucao priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku uz kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine, jer su se u vrijeme pucnjave u školskom dvorištu nalazili učenici, a kako je utvrđeno da pištolj posjeduje nelegalno, protiv njega će policija podnijeti i prekršajnu prijavu.

Prekršajne prijave bit će, zbog narušavanja javnog reda i mira, podnesene i protiv oca i strica drugog dječaka.

Prema današnjem priopćenju Policijske uprave šibensko-kninske, prekjučer, 13. listopada u dvorištu škole u Ražinama, koja je područna škola OŠ "Vidici", sukobila su se dvojica učenika - jedan devetogodišnjak i jedan trinaestogogodišnjak. U školu je na razgovor zbog tog sukoba jučer pozvan otac mlađeg dječaka. Kad je došao u dvorište, on je upozorio trinaestogodišnjeg učenika, koji je romske nacionalnosti, da se više ne sukobljava s njegovim sinom.

Na to je 13-godišnjak mobitelom pozvao svog oca, koji je došao u društvu svoga brata.

Očevi dvojice dječaka sukobili su se prvo verbalno, a onda i fizički, nakon čega je otac 13-godišnjaka izvadio pištolj i ispalio dva hica. Otac 9-godišnjaka uspio mu je oduzeti pištolj i odložiti ga na tlo do dolaska policije.

Trinaestogodišnjem učeniku romske nacionalnosti, nad kojim su skrb preuzeli djelatnici centra za socijalnu skrb Šibenik, određen je privremeni boravak u Prihvatnom centru za djecu u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙