FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA ĆE RASPISATI NATJEČAJ ZA ANGAŽIRANJE HELIKOPTERA

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Vlada će raspisati međunarodninatječaj za angažiranje helikoptera s posadama koji će obavljativišenamjensku helikoptersku službu, a koja bi na obali i većimprometnicama trebala profunkcionirati na ljeto iduće godine.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Vlada će raspisati međunarodni natječaj za angažiranje helikoptera s posadama koji će obavljati višenamjensku helikoptersku službu, a koja bi na obali i većim prometnicama trebala profunkcionirati na ljeto iduće godine.

Vlada je, naime, na današnjoj sjednici prihvatila projekt organizacije te službe u Hrvatskoj te osnovala Povjerenstvo za njegovu organizaciju i koordinaciju.

Poslove višenamjenske helikopterske službe, kako je istaknuto, domaći bi stručnjaci trebali preuzeti u roku godinu dana.

Za osiguranje višenamjenske helikopterske službe potrebno je osigurati 6 helikoptera koji će na šest točaka dežurati 24 sata s medicinskom ekipom te ekipama za nadzor požarišta i traženja na kopnu i moru. Njihov će zadatak biti da u roku 30 minuta prebace bolesnika do medicinskog centra s prometnica, otoka, mora i kopna.

U Ministarstvu zdravstva već se osiguravaju po četiri medicinske ekipe za svaki helikopter, a državna uprava će osigurati ekipe za traženje i spašavanje.

Projekt višenamjenske helikopterske službe, koji je i svojevrsni zahtjev EU, proračun će koštati 20 milijuna eura godišnje.

Vlada je danas ovlastila premijera Ivu Sanadera da u njezino ime potpiše Povelju o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti, sigurnosti i suradnji u jugoistočnoj Europi, čime će Hrvatska postati punopravna sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Vlada je danas odlučila novčano nagraditi osvajače brončanih medalja - Mihovila Španju i Jelenu Vuković, te stručne športske radnike hrvatske reprezentacije na Paraolimpijskim igrama u Ateni, za što će izdvojiti ukupno 546 tisuća kuna.

Ravnateljstvu za robne zalihe Vlada je odobrila da izvrši prijenos četiri tisuće tona pšenice iz strateških robnih zaliha, u protuvrijednosti 5,2 milijuna kuna, seljacima koje su oštetile tvrtke Poljopromet iz Virovitice i Klasje iz Slatine. Te su tvrtke otišle u stečaj, a oštetile su više od 4.200 seljaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙