FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: BEZ PROMJENE TRICE, USKORO NBA U KINI

NEW YORK, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Vodstvo Sjevernoameričkekošarkaške lige (NBA) priopćilo je kako pred novu sezonu neće bitiznačajnijih promjena pravila igre unatoč eksperimentima za tricu.
NEW YORK, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Vodstvo Sjevernoameričke košarkaške lige (NBA) priopćilo je kako pred novu sezonu neće biti značajnijih promjena pravila igre unatoč eksperimentima za tricu.

NBA je ipak kazala da će nastaviti sa pokusnim pravilom "nove trice", koje je ove sezone uvedeno u nižerangiranoj NBDL ligi. Po tom pravilu svi koševi postignuti prije 43. minute - pet minuta prije kraja utakmice - postignuti iza crte za tricu vrijede za dva, a ne tri poena. Popularna "trica" vrijedi samo u zadnjih pet minuta i u produžetku.

Pokusom se istražuje kakve su mogućnosti napredovanja košarke, budući da su stanovite analize pokazale da se uvođenjem trice od 1979. posve promijenila napadačka taktika momčadi, a puno je više promašenih šuteva.

Istovremeno, komesar lige David Stern najavio je kako će se u budućnosti nekoliko utakmica regularne NBA sezone igrati u Kini, u kojoj je košarka uspješnom karijerom Kineza Yao Minga u Houstonu stekla iznimnu popularnost.

Kina sa svojih 1.3 milijardom stanovnika predstavlja ogromno tržište, a pokus sa gostovanjem Houstona i Sacramenta polučio je ogromni uspjeh, kazao je Stern, dodavši kako će se NBA utakmice odigrati kada Peking završi svoju Olimpijsku dvoranu za OI 2008., a to bi moglo biti već sljedeće godine.

Nova sezona NBA lige započinje 2. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙