FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NIGERIJA: OPĆI ŠTRAJK ZBOG NAFTE OBUSTAVLJEN NA DVA TJEDNA

ABUJA, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Opći štrajk koji je u Nigerijizapočeo u ponedjeljak, obustavljen je, priopćio je u četvrtakposlijepodne u Abuji vođa Nacionalnog kongresa rada (NLC, središnjisindikat) Adams Oshiomhole koji je predsjedniku Olusegunu Obasanjoudao dva tjedna vremena da poništi odluku o povećanju cijena nafte.
ABUJA, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Opći štrajk koji je u Nigeriji započeo u ponedjeljak, obustavljen je, priopćio je u četvrtak poslijepodne u Abuji vođa Nacionalnog kongresa rada (NLC, središnji sindikat) Adams Oshiomhole koji je predsjedniku Olusegunu Obasanjou dao dva tjedna vremena da poništi odluku o povećanju cijena nafte.

"Odlučili smo štrajk odgoditi na dva tjedna", izjavio je Oshiomhole. NLC se odlučio na odgodu općeg štrajka nakon što je 'ad hoc' odbor, zadužen od strane predsjednika, objavio da će "raspravljati o svim pitanjima, uključujući sadašnje i buduće cijene nafte i naftnih drivata, te mehanizmima kojima bi se uspostavila stabilnost cijena nafte".

Cijena nafte u Nigeriji porasla je 23. rujna oko 25 posto čime je situacija za oko 130 milijuna Nigerijaca postala još nepodnošljivija. Naime, 80 posto stanovnika Nigerije, prema UN-u, preživljava s manje od jednog dolara na dan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙